Mie met runderreepjes en groente

  Voedingscentrum     07/10/2017     Reacties (0)

    2 personen 15-30 minuten  hoofdgerecht Ingrediënten 150 gram volkoren mie 1 (rode) ui 250 gram broccoli 100 gram peultjes 1 eetlepel olie 150 gram runderreepjes 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko) 100 gram taugé Bereiding Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon.  Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en halveer de peultjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.  Neem het vlees uit de pan.  Fruit de ui in de wok glazig.  Voeg de broccoli en de peultjes toe met een scheutje water en de zwarte bonensaus. Laat de groente in een paar minuten gaar worden. Was de taugé in een vergiet. Meng de...

Lees meer

Ha­ver­mout­pap van aman­del­melk, ap­pel en ka­neel

  AH     14/08/2017     Reacties (0)

Ingrediënten  1 persoon   ¼ liter amandelmelk 25 g havermout ¼ tl gemalen kaneel ½ appel Bereiding Breng de amandelmelk aan de kook. Roer de havermout en kaneel erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal van het vuur en laat 5 min. staan. Breng eventueel op smaak met suiker of honing. Snijd ondertussen de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Garneer de havermoutpap met de appel en kaneel. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie 195 kcal - eiwit 4 g - koolhydraten 31 g - vet 5 g (waarvan verzadigd 1 g) - natrium 125 mg - vezels 4 g    

Lees meer

Yoghurt met zomerfruit en walnoten

  Voedingscentrum     24/07/2017     Reacties (0)

Tussendoortje of nagerecht 4 personen  Ingrediënten: 500 gram aardbeien, frambozen, bessen, bramen 40 gram walnoten 600 ml halfvolle yoghurt Bereiding: Maak het fruit schoon en snijd eventueel grote aardbeien een keer door. Prak met een vork wat vruchten fijn. Breek de walnoten in stukjes. Maak in hoge glazen laagjes yoghurt en fruit. Strooi de walnoten er over en garneer met wat achtergehouden fruit. Ingrediënten over? Aardbeien Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen. Voedingswaarden per persoon Energie    180 kcal Eiwit    9 gram Koolhydraten    15 gram Waarvan suikers    15 gram Vet  ...

Lees meer

Wrap van ei met zalm, rucola, komkommer en wortel

  Priscilla     26/03/2017     Reacties (0)

Wraps zijn makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. Je kunt wraps heel easy meenemen naar welke plek je maar wilt en deze zijn zelfs van ei gemaakt! Je hebt op deze manier altijd een heerlijke en gevarieerde lunch. Houd je daarnaast ook nog eens van zalm? Dan is genieten met dit recept gegarandeerd. Daarnaast geeft deze wrap van ei met zalm jou weer dé boost die je nodig hebt. Het is namelijk voorzien van veel goede voedingsstoffen. Zo kom jij de dag wel door! Benodigdheden (2 porties) 50 gram rucola 100 gram gerookte zalm halve komkommer 1 grote wortel  3 eieren  2 eetlepels olie peper – naar eigen smaak Bereiding: Klop de eieren en giet het mengsel in een grote, met wat olie verhitte pan. Bak er een mooie omelet van. Laat de omelet een snijplank of bord afkoelen...

Lees meer

Zoete aardappel pannenkoeken

  Didy     13/03/2017     Reacties (0)

Lekker & gezond! Zoete aardappel is op dit moment 1 van mijn favoriete voedingsmiddelen. Je kunt er naast lekkere krokante patat of een zoete aardappelsoep nu ook heerlijke pannenkoeken van maken. WIST JE DAT DE ZOETE AARDAPPEL – OOK WEL BEKEND ALS ‘BATAAT’ – EEN GROENTE IS! Benodigdheden (4 stuks) 200 gram zoete aardappel 50 gram havermeel 1 ei 175 ml plantaardige melk 1 theelepel kaneel 1 theelepel bakpoeder Scheutje olijfolie of cookingspray Bereiding : - Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. - Kook de zoete aardappelblokjes in 10 – 15 min. gaar. - Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en blendt tot een stevig beslag. Het beslag is iets steviger dan traditioneel pannenkoeken beslag. - Zet je koekenpan op het vuur en laat deze goed...

Lees meer

Spaghetti met kip, boerenkool en paprika

  Jumbo     28/01/2017     Reacties (0)

Ingrediënten 300 gram volkorenspaghetti 400 gram kipfilet 2 rode paprika's 300 gram gesneden boerenkool (zak) 4 el sojasaus (minder zout) 2 el zonnebloemolie 1 snufje peper Bereiding : Kook de spaghetti in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak de kipreepjes in 3 min. bruin aan. Schep de paprika erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de boerenkool toe en bak 4 min. Voeg de sojasaus toe en smoor 4-5 min. tot de boerenkool is geslonken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over 4 kommen. Schep de kip met de groenten erop. Tip Vervang voor een vegetarisch gerecht de kipfilet door blokjes tofu. Voedingswaarden per portie:  Energie 483 Kcal -  KH 57 gram - Eiwit 39 gram - Vet 8 gram

Lees meer

Gesmoorde boerenkool met zalmfilet

  Jumbo     28/01/2017     Reacties (0)

Ingrediënten 1 kg vastkokende aardappelen 500 gram gesneden boerenkool (zak) 300 gram zalmfilet 4 el olijfolie 2 uien 2 tenen knoflook 150 ml water 1 snufje peper Bereiding: Kook de aardappelen in water in 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor. Voeg het water toe en smoor de boerenkool in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de zalmfilets met peper en bak in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Breng de boerenkool op smaak met peper en schep op 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en serveer met de aardappelen. Tip Fruit voor een pittige boerenkool met de ui en knoflook 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee....

Lees meer

Broccoli of bloemkoolbrood met tonijnsalade

  Linda     23/01/2017     Reacties (0)

Benodigdheden: 3-4 personen 1 broccoli of bloemkool 100 gram amandelmeel 4 eieren 1 theelepel (Provençaalse) kruiden peper zout (optioneel) Voor de tonijnsalade: 3 blikjes tonijn op waterbasis  3 eetlepels Griekse yoghurt 1 rode paprika 1 krop verse sla 2 tomaten Bereiding:  Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli of bloemkool in kleine stukjes en voeg deze beetje voor beetje in de blender. Doe in een grote kom de gemalen broccoli, amandelmeel, eieren, kruiden en wat peper (evt. zout) naar smaak toe en meng dit door elkaar. Pak een stuk bakpapier en doe deze in een braadslede of ovenschaal. Verdeel het broccoli/bloemkool-mengsel over de bodem en maak het mooi glad met de achterkant van een lepel en bak het brood in ca. 30 minuten. Laat het water uit de...

Lees meer

Ei muffins

  Linda     26/12/2016     Reacties (0)

Het leuke van eieren vind ik dat er zoveel verschillende recepten bestaan. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je dat je ook eieren in een muffinpan kan maken. Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt, of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is gluten vrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel. Je kan zelf de groente toevoegen die je lekker vindt, zoals paprika, tomaatjes, lente uitjes. Of gebruik kipfilet/runderrookvlees en voeg die toe aan de ei muffins. De ei muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook tijdens de lunch. En je kan ze zowel warm als koud eten. Benodigdheden (6 muffins) 4 eiwit + 1 heel ei 3 plakjes kipfilet 3 plakjes runderrookvlees 1 tomaat 1 blikje doperwten (of andere kleine groenten) Evt geraspte kaas Peper en zout...

Lees meer

Zalmsalade

  Fitsolute     18/12/2016     Reacties (0)

Je kan deze zalmsalade perfect op een doordeweekse dag meenemen om op je boterhammetjes te smeren bij de lunch. Als je de salade echter op toastjes of met wat crackers serveert, doet ie het ook altijd uitstekend op feestjes! Het is een van die hapjes waarvan je met de feest- en verjaardagen kan genieten zonder het schuldgevoel achteraf! Benodigdheden: Volkoren toastjes of broodstokjes 75 gram cottage cheese 100 gram gerookte zalm Gedroogde dille Korianderbolletjes Peper Gedroogde oregano Een paar druppeltjes citroensap Een scheutje vissaus Bereiding: Snij de gerookte zalm in zeer fijne stukjes. Meng de gerookte zalm met de cottage cheese. Voeg ook de vissaus en het citroenssap toe. Kruid dan naar smaak met peper, dille, koriander en oregano. Voeg zeker geen zout toe: cottage cheese is op zich al erg zout van...

Lees meer

Geroosterde spruitjes uit de oven

  Linda     04/12/2016     Reacties (0)

Als je op deze manier spruitjes bereidt vindt bijna iedereen ze lekker, ze smaken namelijk helemaal niet meer als spruitjes! Benodigdheden: 400 gram spruitjes snufje peper snufje zout 2 eetlepels olie, of zoveel als nodig is Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Spoel ze af en laat goed uitlekken. Vet een ovenschaal in met wat olie. Doe de spruitjes in de ovenschaal en hussel met nog wat extra olijfolie en peper en zout. Bak gedurende 45 minuten in de oven. Schud de schaal regelmatig zodat de spruiten rondom bruin worden. De spruiten horen er bruin uit te zien als ze klaar zijn, dit betekent niet dat ze verbrand zijn! De buitenkant is gekarameliseerd en de binnenkant is zo zacht als puree.  

Lees meer

Broodje Huttenkase met kip

  Sandra     04/12/2016     Reacties (0)

Hüttenkäse en chilisaus zijn niet de twee ingrediënten waar je snel iets mee zult klaarmaken. Maar deze combinatie blijkt toch heel goed te zijn. De Hüttenkäse is namelijk lekker romig en fris, en de chilisaus zorgt voor wat pit op het broodje. De komkommer en de taugé zorgen voor de frisheid en wat bite. Maak af met wat blokjes kipfilet en je hebt een super lunch. Eet smakelijk!  Benodigdheden (2 personen) -    50 gram kipfilet -    1 el olie -    2 volkoren broodjes -    ½ komkommer -    100 gram Hüttenkäse -    handjevol taugé -    chilisaus naar smaak -    zout en peper naar smaak Bereiding : 1.    Snijd...

Lees meer

Kwarkbollen: een gezond tussendoortje

  19/11/2016     Reacties (0)

Benodigdheden : Voor 12 bollen 50 gr krenten 250 gr Optimel kwark aardbei / Almhof 0% vet  250 gr speltmeel of boekweitmeel 2 eieren 1 eetlepel olie 1 eetlepel bakpoeder snufje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Wel de krenten 15 minuten in warm water. Meng de kwark, olie, eieren, zout en het bakpoeder met elkaar en voeg daarna het meel en de krenten toe.  Verdeel het deeg nu met 2 (natte) lepels in 12 bolletjes over de bakplaat. Bak ze gedurende 20-25 minuten in de oven. Voedingswaarde per bol : Energie 145 kcal | Vetten 2,7 gram | Koolhydraten 24,2 gram | Eiwitten 5,9 gram Natuurlijk kan je ook variëren met andere ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld een andere smaak kwark, en voeg blauwe bessen en/of cranberries toe!

Lees meer

Gezonde Fro-yo met fruit

  N. Smit     28/08/2016     Reacties (0)

Tussendoortje 1 portie Ook zo’n zin in ijs? Fro-yo, afkorting voor frozen yoghurt, past perfect in een fitte leefstijl. Tenminste, als je het gezond maakt. Vaak wordt er veel suiker en slagroom toegevoegd aan het recept. In dit recept voor gezonde fro-yo voeg je alleen extra eiwitten toe. Met 32 gram eiwitten per portie en slechts 196 kcal is dit een verantwoord tussendoortje waar je dagelijks van mag genieten. Benodigdheden Vriesbestendig bakje 200 gr griekse yoghurt 100 gr aardbeien (optioneel) - 1 scoop whey eiwit Bereiding : Prak de verse aardbeien met een vork. Je mag wat grote stukken overhouden. Meng de aardbeien met de yoghurt (en optioneel de Whey eiwit). Verdeel het mengsel over een ijsblokjesvorm en leg deze in de vriezer voor 6 uur. Haal de blokjes uit de vorm, voeg extra...

Lees meer

Pittig geroosterde bloemkool

  E. McDowell     28/07/2016     Reacties (0)

Groente  6 porties Geroosterde bloemkool? Been there, done that. Maar roosteren van een hele bloemkool? Yep, het kan! Benodigdheden: 1 eetlepel olijf of kokosolie 1 hele bloemkool 1½ kopje mager Griekse yogurt 1 limoen, geraspt en uitgeperst 2 eetlepels chilli poeder 1 eetlepel komijn 1 eetlepel knoflookpoeder  1 theelepel currypoeder 2 theelepels (zee) zout 1 theelepel zwarte peper Bereiding : 1. Verwarm de oven voor op 400 ° en vet een kleine bakplaat met de olie. 2. Snijd de groene bladeren weg en verwijder de houtige stengen aan de onderkant.  3. Meng in een middelgrote kom de yoghurt met de limoenschil en sap, chili poeder, komijn, knoflookpoeder, kerriepoeder, zout en peper. 4. Leg de bloemkool in de kom en gebruik een borstel of je handen om de marinade...

Lees meer

Courgette pasta met gerookte zalm

  Beaufood     16/07/2016     Reacties (0)

Vis 2 personen Benodigheden : 1 grote courgette of twee kleine 150 gr gerookte zalm 1 handje zongedroogde tomaatjes (een stuk of 8) 1 kleine rode ui Verse bieslook Optioneel: twee volle handen rucola voor door de courgetti Voor de saus: 50 gr Parmezaanse kaas 4 el yoghurt 125 room (ongeslagen slagroom) 1 ei Sap van 1/4 citroen Een snuf peper en zout   Bereiding : Snij met een spirelli de courgette tot spaghetti slierten en zet weg. Snipper de ui en halveer de tomaatjes. Meng met een garde alle ingrediënten voor de saus door elkaar en warm voor 3 a 4 minuten op in een kleine pan op middelhoog vuur. Je kunt de courgetti altijd rauw eten maar je kunt het ook even opbakken in een koekenpan met een klein scheutje olie. Gebruik hierbij geen zout, want anders slinkt het heel erg....

Lees meer

Boerenkool chips

  Womenshealth     13/07/2016     Reacties (0)

Misschien vermijd jij altijd al, heel verstandig, de schappen met zoutjes. Toch hoeft niet alle chips slecht voor je te zijn. Maak ze gewoon thuis, van boerenkool! Een gezond alternatief voor de aardappel- en maisvarianten, en met verschillende bereidingen minstens zo lekker! Check hier het recept van spinazie chips! Basisrece pt      Verwarm de oven voor tot 150°C, en bedek de braadslee met een vel bakpapier. Spreid over het hele vel de gewassen en gedroogde boerenkool (zonder de steeltjes) uit. Besprenkel met wat olijfolie, strooi de kruiden eroverheen en wrijf die een beetje in de krullende blaadjes. Bak de boerenkool boven of midden in de oven gedurende 20 minuten, totdat de blaadjes crispy zijn. Draai ze tussendoor even om, zodat beide zijden een mooi kleurtje krijgen.  ...

Lees meer

Spinazie chips

  Womenshealth     13/07/2016     Reacties (0)

Snack 1 persoon Een super easy recept waar Popeye instant jaloers op wordt. Zijn je cravings naar chips zo groot dat je het liefst een familiezak soldaat wil maken? Dan is het perfecte moment aangebroken voor dit makkelijke recept voor crispy spinaziechips. De welbekende boerenkoolversie is ook erg lekker en gezond, maar wat is er mis met een beetje variatie? Inderdaad, helemaal niks. Spinaziechips is namelijk laag in calorieën en erg smaakvol, want je kan ze toppen met allerhande kruiden: zeezout, chilivlokken of een Provençaalse mix – go for it!     Benodigdheden : 50 gr verse spinazie, gewassen en gedroogd 1 tl olijfolie Zeezout Knoflookpoeder      Bereiding : 1. Warm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2....

Lees meer

Sushi aubergine met gehakt

  Fitgirl     11/07/2016     Reacties (0)

  Vlees 2 personen Benodigdheden: 1 Aubergine 3 eetlepels olijfolie  1 rode ui  200 gram gehakt  1 theelepel komijnzaad  ½ eetlepel kaneelpoeder  1 theelepel cayennepeper ½ eetlepel zeezout  150 gram cottage cheese  Paar takjes peterselie Bereiding: Snijd de aubergine in plakken van ½ centimeter dik en grill ze in een grillpan aan beide kanten lichtbruin en zacht, met de olijfolie. Snipper ondertussen de ui, voeg deze toe aan het gehakt en bak het gehakt rul (de ui is nog knapperig als het gehakt gaar is). Roer de kruiden (komijnzaad, kaneelpoeder, cayennepeper en zeezout) door het gehakt. Snijd de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Leg de plakken gegrilde aubergine op een snijplank, schep er een beetje...

Lees meer

Zoete aardappel spirelli

  Jenny     21/06/2016     Reacties (0)

Vlees 2 personen Zoete aardappel spaghetti met biefstukpuntjes, champignons, punt paprika en cashewnoten. Benodigdheden: 2 zoete aardappels 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie snufje peper en zout spirelli snijder of Veggie Magic 300 gram biefstukpuntjes 1 1/2 eetlepel ketjap (zoet) 1 punt paprika 1 rode ui 100 gram champignons 40 gram cashewnoten 1 eetlepel sesamzaadjes 2 takjes verse koriander mespunt kokosboter Bereiding: - Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap en wat peper en zout en laat circa 10 minuten intrekken. - Schil de zoete aardappels en maak er met de spirelli van met de Veggie Magic of andere spirelli snijder. - Doe de sliertjes in een bakje en marineer met een uitgeknepen teentje knoflook, de olijfolie en wat peper en zout. - Snijd de champignons, de...

Lees meer

Protein Fluff

  Linda     07/06/2016     Reacties (0)

Tussendoortje 1 persoon De Protein Fluff is laag in calorieën, hoog in eiwitten, erg lekker & vult het enorm!  Benodigdheden: 1 Scoop Micellar Caseïne  (smaak naar keuze) 1/2 half glas mager melk (of water) 125 gr bevoren fruit  Belangrijk is dat je een goede blender of een keukenmachine gebruikt voor het crushen van het bevroren fruit. Met normale whey gaat het overigens ook niet lukken om een goede stevige fluff te krijgen. Je hebt echt caseïne nodig voor dit recept. Bereiding: Pulseer het bevroren fruit in een keukenmachine of sterke blender totdat het bijna fijne poeder is. Voeg vervolgens de caseïne en melk/water toe en blend tot een romig mengsel. Daarna klop je het geheel met een handmixer (electrische :-0)  voor minimaal 3 minuten tot...

Lees meer

Courgette spaghetti met pesto

  Linda     06/06/2016     Reacties (0)

Vegetarisch 2 personen Ingredienten: 2 courgettes  1 rode ui 1/2 eetlepel groene pesto  15 groene olijven 10 zongedroogde tomaatjes 1 teentje knoflook  Kokosolie of pamspray Naar smaak toevoegen: peper, zout en Parmezaanse kaas Bereiding: Zet een pan met water op. Was de courgette en maak er spaghettie van met de Veggie Magic (of andere spirelli maker). Bak ongeveer 5 minuten de gesnipperde ui in de kokosolie of Pamspray en voeg de laatste minuut de geperste knoflook toe. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de olijven in plakjes. Blancheer de courgette spaghetti 1 minuut in de pan met het hete water. Giet de courgette spaghetti af en voeg de tomaatjes, olijven, ui en knoflook en groene pesto toe. Meng het geheel. Voeg naar smaak een beetje peper, zout...

Lees meer

Courgette pasta met kipgehakt

  CANB     20/05/2016     Reacties (0)

Kip 2 personen Groente spaghetti met pasta van courgette! Ik heb hem uit nieuwsgierigheid gekoch: de Veggie Magic. Een soort grote puntenslijper waarmee je groente ‘slijpt’ in lange slierten. Een perfecte en simpele manier om groente spaghetti te maken! En dat kan met best veel groente: wortel, courgette, komkommer, etc. Dit is mijn eerste groente spaghetti: van courgette. Een super simpel en snel recept.  Je kunt courgettes rauw eten, daarom blancheer je de slierten even kort, zodat ze wel warm worden maar wel de 'bite' houden. Benodigdheden : (2 personen) 2 courgettes 300 gram kipgehakt 1 blik gepelde tomaten 400 gr 3 uien 2 teentjes knoflook Pamspray Coconut of olijfolie Naar smaak; verse peterselie, basilicum en koriander Veggie Magic of andere...

Lees meer

Noedelsoep met kipfiletplakjes

  AH     15/05/2016     Reacties (0)

Kip : 4 personen Snelle oosterse maaltijdsoep met lekker veel groenten. Benodigdheden : 3 tabletten kippenbouillon 1½ liter kraanwater 1 teen knoflook 250 g kastanjechampignons (bakje) 1 courgette 450 g gebroken sperziebonen (diepvries) 250 g Chinese eiermie (pak à 250 g) 150 g gerookte kipfiletplakjes 2 el sojasaus 1 tl sambal Bereiding : Doe de bouillontabletten met 1½ liter water in een grote pan. Breng aan de kook. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes. Voeg de knoflook, champignons, courgette en sperziebonen toe aan de bouillon en kook 1 min. mee. Breek de eiermie in stukjes en voeg toe. Laat 4 min. koken op laag vuur. Trek de mie na 1 min. los met een vork. Warm de...

Lees meer

Ge­gril­de bief­stuk met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa en sper­zie­bo­nen

  AH     15/05/2016     Reacties (0)

Vlees : 4 personen De tomatensalsa maak je zelf van verse tomaten, chilisaus, limoen en koriander. Benodigdheden : 200 g pandan zilvervliesrijst 4 biefstukken 1 el wokolie 4 el zoete chilisaus 6 trostomaten ½ limoen (schoongeboend) 5 g koriander 300 g sperziebonen Grillpan Bereiding : Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Bestrijk de biefstukken met de wokolie en 1 el chilisaus. Laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen. Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water. Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het...

Lees meer